top of page

Húsvéti bakancslista

Néhány olyan ötletet mutatunk most nektek, amelyekkel izgalmassá és tevékennyé tehetjük a tavaszi szünetet. A gyerekeket is hívjuk segítségül!


1. Ültessünk virágokat vagy fűszernövényeket! Keressünk egy kis helyet a kertben, használjunk egy nagyobb dézsát vagy ha nincs kertünk, akkor balkonládát. Töltsük meg földdel, majd ültessünk el benne olyan palántákat/magokat, amelyeket szeretnek a gyerekek! Tegyük napos helyre, és beszéljük meg a gyerekekkel, hogy öntözzék rendszeresen a növényeket/magokat! Készíthetünk feliratokat is a növények mellé: egy nagyobb kavicsra fessük rá a növény képét vagy a nevét!


2. Alkossunk együtt! Ehhez a bárányhoz mindössze papír, fonal, filctoll és fa csipesz kell! Vágjunk egy bárány formát (láb nélkül), rajzoljunk neki arcot, a csipeszeket csíptessük fel a lába helyére, majd a fonallal tekerjük körbe az állatot! Krumpli nyomdát is készíthetünk! Ehhez krumpli, kés, kiszúró forma, tintapárna és papír kell! A krumplit vágjuk ketté, majd szúrjuk bele mélyen a formát, és vágjuk körbe azt késsel! Ha kiscsibét szeretnétek készíteni, kattintsatok ide!






3. Keressünk tojásokat! A gyerekek imádni fogják, ha a Nyuszi meglepetéseket rejt el a kertben vagy a lakásban. Lehet kis fészket is készíteni neki (gallyakból, fűből), így egy helyre tojja az összes finomságot.





4. Kiránduljunk húsvétkor is! A kirándulás mindig jó időtöltés, de tavasszal a legszebb és legizgalmasabb. A gyerekeket vegyük rá egy kincskeresésre vagy reptessünk sárkányt a réten!





5. Süssünk együtt! Kalácstésztából nem csak klasszikus fonottat készíthetünk, hanem nyuszit is! A gyerekek kidíszíthetik kedvükre!



Boross Nóra

91 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Zalán 4.

bottom of page