top of page

Tavaszi bakancslista

Ezeket a borongós és szürke napokat arra használom, hogy megtervezem a család tavaszi bakancslistáját!


Itt ülök a kanapén, a gyerekek alszanak, csend és nyugalom van. Zen állapot. Behunyom a szemem, és azt képzelem, hogy meleg van. A nap felé fordítom az arcom és hagyom, hogy előcsalja a szeplőimet. Reggel van, előttünk az egész nap. Mit csináljunk? Merre menjünk? Eszembe jut, hogy a hideg, téli napokon azzal nyugtattam a gyerekeket és persze magamat is, hogy ha majd jó idő lesz ide meg oda megyünk, felfedezünk egy csomó érdekes helyet, nagyokat kirándulunk, játszóterezünk. Csak legyen már végre tavasz!


Normafa

Nagyon szeretjük minden évszakban. Van itt egy szuper játszótér, melyet tavasztól őszig gyakran meglátogatunk. Hatalmas rét az erdő mellett, izgalmas játékszerek, jó levegő. Azt tervezem, hogy idén piknikezni is fogunk itt, és sokat sétálni, meg biciklizni, és régi vágyam, hogy itt fussak! Utóbbira várni kell még egy kicsit, de a többit megvalósítjuk, az tuti!




Budakeszi Vadaspark

Szintén szerelem-hely. Sosem unjuk meg, mindig tud újat adni a gyerekeknek és nekünk is. Az állatok és a természet közelsége egészen magával ragadó. Ha egy nyugis, de aktív délutánra vágyunk majd egy szép tavaszi napon, akkor a Vadaspark felé vesszük az irányt.



Törökbálinti tó

Évek óta járunk ide sétálni és biciklizni. Különleges varázsa van ennek a helynek is.



Makkosmária (Budakeszi)

Kedvenc kirándulóhelyünk. Olyan illata van itt az erdőnek, hogy azt leírni sem lehet... nem ereszt bennünket. Újra és újra itt találjuk magunkat. Az esküvőnk is ezen a mese-helyen volt négy évvel ezelőtt...:-)



Fogaskerekű és Gyermekvasút

Zalán imádja mindkettőt, úgyhogy idén szerintem bérletet veszünk rájuk. Gyönyörű helyeken közlekednek, és hatalmas élmény gyereknek és felnőttnek egyaránt.




Piczinke póniudvar

Mindig csak elhaladtunk előtte, bent még sosem jártunk. Idén ide is el szeretnénk menni. Már a kocsiból is jól látszik, hogy sok-sok póni van ott, úgyhogy rövid idő alatt Zalán kedvenc helye lesz.


Kondor úti libanoni cédrus

Hú, de izgalmasan hangzik. Ez a 120 éves fa a II. kerületben található, az Apáthy-sziklától nem messze. Lehet, hogy a gyerekek nem lesznek tőle elájulva, de nekünk is jár egy kis szórakozás.


Mezítlábas park

Ide is régóta vágyakozom, de valahogy mindig kimaradt. Idén ez is a listára került! Gyermeki énünknek hódolva lerúgjuk majd a cipőnket, hogy 21 féle járófelületen mehessünk végig mezítláb.



Balaton

Nem csak nyáron, hanem tavasszal is sűrűn utazunk a Balatonra. Szívünk csücske Földvár, ahol rengeteg gyerekbarát (és felnőttbarát) program közül válogathatunk.



Boross Nóra

69 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Zalán 4.

bottom of page